Vi svenskar shoppar skönhetsprodukter som aldrig förr. Vad beror det på? Faktum är att det beror på flera saker, allt ifrån Youtube till demografiska förändringar.

Intresset för skönhetsprodukter är större än någonsin i Sverige, och det finns flera anledningar till detta.Sminkborste

  1. Internet gör det lättare än någonsin att vara en kräsen konsument. Du kan lära dig allt du behöver veta genom att kolla på tutorials på Youtube, och läsa tester av produkter i olika sminkbloggar.
  2. Skönhetsprodukter kan kosta hur mycket som helst, men internet gör det enkelt att hitta bra erbjudanden. Just nu kan du t.ex. hitta produkter från Victoria’s Secret på https://fyndiq.se/brand/victorias-secret/. Över huvud taget har e-handel gjort det lättare att dels hitta precis de produkter man vill ha, och också att få dem till ett bra pris.
  3. Skönhetsbranschen har upptäckt nya grupper. Idag finns det en uppsjö av produkter för män, och rent av märken som bara säljer till konsumenter med Y-kromosom. Tillverkarna och försäljarna har också insett att konsumenterna har andra hudfärger än vit, och när det finns produkter för mörkhyade kommer dessa grupper också att köpa puder, foundation m.m. Susanne Ljung skriver om detta här.
  4. Marknadsföringen har blivit bättre. Åhléns lanserade nyligen en kampanj som betonar det vardagliga i skönhetsvård.

    När du tänker på reklam för skönhetsprodukter är det förmodligen en aura av glamour och stereotyp skönhet som dyker upp först. Men faktum är att intresset smink och hudvård har växt och breddats. I dag ser videos med sminktips ut på helt olika sätt beroende på vem du gillar och följer. Det tar Åhléns fasta på i sin nya kampanj.

  5. Det finns roligare produkter att köpa idag, bl.a. från Sydkorea.

Oavsett var du bor i landet, oavsett om du definierar dig som man eller kvinna (eller ickebinär), oavsett vilken hudfärg du har, och oavsett om du sminkar dig för att bli snyggare eller för att det är kul, så kan du hitta skönhetsprodukter som passar dig. Hurra för internet!

 

Comments are closed

Sorry, but you cannot leave a comment for this post.