Tänkt dig att du vet att du ska dö och du vet även att det fortfarande finns saker här i livet som du har kvar att göra: det är här en bucket list kommer in i bilden.

Händer bildar hjärtaDet är nog många som känner till filmen The Bucket list med skådespelarna Jack Nicholson och Morgan Freeman i titelrollerna som tillsammans ger sig ut på äventyr för att förverkliga sina drömmar innan deras liv kommer till ett slut – men vad innebär det egentligen att göra en bucket list? Sanningen bakom en bucket list kan för många kännas sorglig eftersom att listan faktiskt är uppradade sevärdheter eller upplevelser som ska hinnas bockas av innan en person dör, vilket betyder att detta är en lista med saker som en individ vill hinna med under livets gång – och det är inte alla som har tiden på sin sida när det kommer till att hinna med alla saker.

Att veta att man ska dö

Vetskapen om att vi alla ska dö är något vi alla bär med oss, men för vissa med denna vetskap är livets slut närmare än för andra. Är man till exempel döende i en obotlig sjukdom som gör ens liv begränsat är det mycket som ska hinnas med så som att få chans att planera sin egen begravning hos http://www.fonus.se/begravningsbyraer/g/begravningsbyra-goteborg och det är även många farväl som ska tas. Men något som man inte ska glömma är att även hinna uppleva saker och ting innan det är för sent, och det är här en bucket list kommer in i bilden.

Vad ska finnas med på en bucket list?

Att välja vad som ska finnas med på sin bucket list är upp till var och en, men enligt ett pressmeddelande från en känd resebyrå hos MyNewsDesk finns en hel del populära resmål hos oss svenskar. Till exempel är Grand Canyon i USA en plats som flest av oss vill se och likaså är det Stora Barriärrevet i Australien populärt precis som bland annat Egyptens pyramider och Taj Mahal i Indien. Men det handlar också om att ta vara på livet och fira det liv man levt. En person som verkligen är ett exempel på detta är skådespelerskan Kim Anderzon som strax innan sin död samlade alla sina vänner till en sista fest, inte för att sörja utan för att glädjas tillsammans åt allt som livet har att ge – men också för att hinna ta ett ordentligt farväl:

”– Vi visste ju alla att Kim var väldigt sjuk. Men när hon kom in där blev genast hela restaurangen hennes. Hon gick med käpp och hade sin underbara Lasse med sig som höll i henne när det inte gick så bra att gå.” läs mer här.

 

Comments are closed

Sorry, but you cannot leave a comment for this post.