Sommaren är äntligen här och det är dags för campingsemester. Det finns flera olika sätt att campa på och ett stort utbud av platser värda ett besök.

Den gamla trenden med campingsemester har kommit tillbaka på senare år. Allt fler anser att det är charmigt att färdas runt i vårt avlånga land och bo på olika campingplatser, trots sommarens många gånger varierande väder. Med en semester ute på Sveriges vägar har man ingen tid att passa och lugnet är ett faktum. Man stannar och campar på de platser som man vill uppleva vidare, det kan vara flera ställen, eller kanske bara ett. Idag finns det många olika campingar i hela landet, det är allt från mer simpel standard till gigantiska lyxanläggningar. Det finns något för de flesta smaker och plånböcker helt enkelt.

Olika sätt att campa

På Sveriges olika campingplatser ges ofta möjlighet till att campa på olika vis, men det finns också ställen som bara erbjuder ett eller två alternativ. Om man väljer att ta husvagn och köpa sig en begagnad bil med dragkrok är det viktigt att rådgöra med en seriös bilhandlare, samma gäller vid husbilsköp. Även om det inte är jättevanligt i Sverige ännu, finns det fall där mätare skruvas tillbaka flera tusen mil på begagnade bilar av olika slag för att kunna säljas till ett dyrare pris. Det är alltså ett billigt försäljningstrick och det gäller att ha kunskap och vara på sin vakt för att undvika att bli lurad. Väljer man att tälta är det viktigt att ha ett ordentligt utrustat tält med förtält och utrustning som stormkök och batteridrivna lampor som underlättar den mer primitiva campingen. För den som bara vill ta med sig bilen och egentligen inte så mycket mer finns det på många campingar små stugor av enklare standard att hyra. Stugor ger en större komfort och mindre förberedelser men tyvärr inte en helt genuin campingkänsla. Oavsett vilken campingform man väljer så är det smart att ha med sig ett tält och se till att alltid ha en extra dunk med färskvatten, ifall att man skulle behöva det.

Campingplatser i Sverige med det lilla extra

  • Gustavsvik, Örebro. Med äventyrscentrum och upplevelsebad.
  • Västervik, Lysingsbadet. Skärgårdsnära med bra lekmiljöer.
  • Kneipbyn Resort, Visby. Fullt utrustat med det mesta.
  • Böda Sand, Öland. Känt från TV.
  • Daftö Camping och Resort, Strömstad. Havsnära med äventyrspark.
  • För fler tips på campingplatser, klicka här.
 

Comments are closed

Sorry, but you cannot leave a comment for this post.