Nu när augusti snart är här börjar det bli dags för att anordna en kräftskiva. De svenska kräftorna kan dock komma att utebli på grund av den kalla sommaren.

2777260-krafta

På grund av den kyliga sommaren vi haft i år påverkas kräftfisket negativt och det kan tyvärr bli dåligt med kräftor på årets kräftskivor, rapporterar Sveriges radio. På grund av kylan går de kräftor som inte byter skal på sparlåga och äter mindre mat. De kräftor som är inne i en skalömsningsfas byter även kostym mycket långsammare och dessa faktorer gör att hela systemet bromsas upp. Den som vill äta svenska kräftor kommer alltså kanske att få vänta lite.

Anordna kräftskiva

Antingen väntar man någon månad på att ha kräftskiva eller så finns självklart utländska kräftor att köpa i butiken. Hur man än gör är det i alla fall givet att man ska ha en kräftskiva, eftersom det är något av det roligaste med sensommaren och början av hösten. För att anordna en kräftskiva behövs hattar, fina dekorationer, lyktor och allt möjligt med kräfttema. Den absolut bästa platsen att köpa dessa saker på är hos Partykungen och för att läsa mer om företaget kan man besöka deras hemsida eller deras sociala medier.

Tips för skivan

I Metro delar man med sig av alla de bästa tipsen för den som vill anordna en kräftskiva. Först och främst tipsar man om att bjuda in vänner och släkt. Mycket folk får det gärna vara eftersom kräftskivan kan ses som en lika stor fest som julafton eller nyår. Ett annat tips är att fixa bra tillbehör till kräftorna. Just kräftor blir man inte riktigt mätt på utan det kan behövas pajer, ostar, bröd och annat gott.

 

Comments are closed

Sorry, but you cannot leave a comment for this post.