Man ska gå på olika nitar i livet för att växa som person. Men när döende personer får frågan vad de ångrar mest i livet blir deras svar otroligt lika där det jobbas för mycket och man är dålig på att införliva sina drömmar.

4482433-starry-background-of-deep-outer-spaceMan lever bara en gång och ibland kan det kännas att oavsett hur många gången man väljer att säga det så lyckas man inte förändra ens beteende. Att leva som man lär är inte det enklaste och ofta är det så att man börjar reflektera över sitt liv på ålderns höst när det är på väg att rinna ut. Vi har tidigare skrivit om bucket lists som man har för att skriva upp vad man vill göra innan man går bort, och det kan vara ett bra tips att tänka på så man inte skjuter upp allt till slutet. Men det förändrar dock inte hur vi lever våra liv och vad vi ångrar. Kanske är det bra att bli påmind om vad människor ångrar när man fortfarande har chans att göra något åt det.

Detta ångrar vi

Det är en sjuksköterska i Australien som intervjuat döende patienter om vad de ångrar mest med livet och det är skrämmande hur lika svar de flesta lämnar.  Mest av allt ångrar människorna att de inte förverkliagre sina drömmar och vågade leva, utan levde som andra förväntade sig av en.  Patienterna ångrar även att de inte var bättre på att visa känslor och att de inte hade bättre kontakt med sina vänner eller vårdade sina relationer bättre. De är även hårda mot sig själva för att se inte ansett att de tillåtit sig själv till att vara fullt lycklig. det var på slutet som de allra flesta insåg att man kan välja att vara lycklig.

Om allt fler skulle ta till sig detta skulle vi få en ökad livskvalitet i samhällen och det skulle sannolikt leda till en bättre livskvalitet och minskad våld- och brottslighet.

 

Comments are closed

Sorry, but you cannot leave a comment for this post.