Att flytta är verkligen en hatkärlek. Vi vill inte annat än att flytta in vårat nya hem, men samtidigt vill vi varken flyttstäda eller flytta våra möbler.

Hur du ska tänka inför flytten 

Okej. Så här brukar jag tänka. Om jag gör det bästa av min flytt så är det inte lika jobbigt, plus att jag ser då fram emot att flytta in i min nya lägenhet mycket mer. Men för att göra det enklare för mig brukar jag använda mig av några effektiva strategier för att göra det så enkelt som möjligt. Det första på min lista handlar så klart om att packa. Allt som ska med går i en hög, och allt som ska slängas i en annan. Jag har sparat så mycket tid i min packning då jag sorterar vad jag vill spara inför min flytt. Att använda ett system för sina kartonger hjälper dig inte bara när du flyttar utan även när du sedan behöver packa upp. Så packa med förnuft!

 

Adressändra

Låt mig berätta om en situation som hände mig en gång då jag skulle flytta. Tre veckor hade jag hunnit bo i min nya lägenhet innan jag la märke till att jag inte hade fått någon post på ett tag. Vad kan det bero på undrade jag. Självklart hade jag glömt bort att adressändra så mina brev kom inte fram. Det hela slutade med att jag fick flera inkassobrev och de böcker jag beställt blev plötsligt flera hundra kronor dyrare. Det är enkelt att adressändra hos Skatteverket, så logga in och fixa det på en gång!

 

Städa

Städa, städa, städa. Ingen gillar att städa. Men det måste bli gjort. Klassiska missar jag brukar göra är att glömma bort att städa badrummets avlopp o1162613-hand-in-a-greench alla utrymmen bakom till exempel elementen, spisen och så. Men någon gång har jag också använt mig av Spodra som erbjuder billig städhjälp.

 

Alla saker du inte har tänkt på

Det finns alltid 1000 som det helt enkelt inte går att förutspå. Se därför till att planera in för alla de oförutsägbara händelser som kan komma att kräva tid av dig så att du inte i sista sekund måste stressa en massa. Ännu fler tips hittar du här.

 

Comments are closed

Sorry, but you cannot leave a comment for this post.