Den som köper en begagnad bil bör se upp med mätarskruvning. Det är nämligen vanligt att begagnade bilars mätare skruvas tillbaka flera tusen mil för att de ska kunna säljas dyrare och för att köparna ska luras till att tro att bilen körts kortare.

20314-car-dashboard

Var tredje begagnad bil kan vara mätarskruvad enligt tyska polisen, skriver Automotorsport.se. Att en bil är mätarskruvad innebär att den skruvats tillbaka flera tusen mil och detta kan alltså vara vanligare än man tror. Bara i Tyskland kostar det här problemet bilägarna så mycket som 55 miljarder kronor om året. Och den som är offret för detta mätarfusk är just köparen av bilen. Att skruva tillbaka mätaren på en bil är i dagsläget relativt smidigt och görs genom att man kopplar in digitala verktyg i bilen.

Lita på bilhandlaren

Den som funderar på att köpa en begagnad bil bör alltså se upp med att den blivit mätarskruvad, även om problemet än så länge verkar vara absolut vanligast i Tyskland. För att undvika att bilen blivit utsatt för något sådant här kan det vara bra att köpa den från ett ställe som man litar på och som har bra recensioner. Ett utav dessa ställen som säljer begagnade bilar är http://bilweb.se/ och dem kan man läsa mer om här.

Med på fusket

Att undvika att bilen är mätarskruvad kan man dock inte göra enbart genom att gå till en bilhandlare och köpa bilen. En del bilhandlare är nämligen enligt GP med på det här fusket. Det man kan hålla utkik efter är priset på bilen. De bilhandlare som fuskar på det här sättet kan nämligen hålla mycket lägre priser. De har råd att dumpa priserna på grund av att de får enorma marginaler, vilket en vanlig handlare inte har.

 

Comments are closed

Sorry, but you cannot leave a comment for this post.